top of page
Jouw cv

Om een cv goed en snel te kunnen beoordelen is het voor mij belangrijk dat het er visueel optisch goed uitziet. Dit doe je door te kiezen voor één1 lettertype / -grootte, een strakke uitlijning en door te werken met koptitels. Is dit niet jouw superkracht? Maak het jezelf makkelijk met websites die dit werk voor je doen. Hier hoef je enkel je gegevens in te vullen en zij toveren het om tot een prachtige onepager.
Verder:

  • Vanzelfsprekend en o-zo belangrijk: NAW-gegevens.

  • Wil je er een foto aan toevoegen? Leuk! En kies er dan eentje die past in een professionele omgeving. Strandselfies of wandklimfoto’s vallen daar niet onder.

  • In de beperking toont zich de meester, dus houd je cv kort en krachtig. Laat zien wat onmisbaar is voor de recruiter om te weten waarom jij geschikt bent voor de functie. Denk hierbij aan voormalige werkgevers, functietitels, studies en trainingen.

  • Wil je werkervaring toelichten? Benoem enkel wat relevant is voor de functie waar je voorop solliciteert en bewaar de rest voor het interview.

  • Let op de spelling! Als recruiter blijft het lastig om een oogje toe te knijpen voor deze fouten, dus maak ze liever niet. Lees je cv goed na voordat je het verstuurt.

De motivatiebrief

Als jouw cv de vorm van een missend puzzelstukje heeft, is de motivatiebrief de kleur die bevestigt dat je echt in het totaalplaatje past. Een motivatiebrief is de uitgelezen kans om de recruiter ervan te overtuigen dat jij dé kandidaat voor de job bent. Let hiervoor op de volgende punten:

  • Vertel waarom onze organisatie en deze functie je aanspreekt. En om dat te kunnen doen is het belangrijk om vanuit de vacature goed te begrijpen waar we naar op zoek zijn.

  • Vermijd onderbouwing die voor iedereen geldt, koppel het aan wie jij bent of de eerdere ervaring die je hebt opgedaan.

  • Maximaal 1 A4, houd het kort en krachtig.

Het gesprek

Een gesprek of interview werkt twee kanten op. De recruiter is erg benieuwd naar jou, en jij wilt weten of dit de baan is die bij jouw past. Lees je daarom goed in en bedenk vooraf wat je over de organisatie en functie wilt weten. Het kan helpen om vooraf al te bedenken wat de recruiter over jou wil weten, zoals voorbeelden over eerdere werkervaring (projecten of klantsituaties) die raakvlakken hebben met de functie waarvoor je op gesprek komt.

Sollicitatieprocedure
Stap2 Sollicitatieprocedure
Stap2 Sollicitatieprocedure
Stap2 Sollicitatieprocedure
Stap2 Sollicitatieprocedure

Eerste gesprek

Tweede gesprek

Aanbod

Screening

Sollicitatie

Je kunt (online) solliciteren op de vacature. Reacties
worden conform
vacaturemanagement
in behandeling genomen.

bottom of page