top of page
Dollar biljetten

Lucky Dollar van
Blaak Administratie

Lucky Dollar

Proficiat met jouw Lucky Dollar! Achter dit cadeau zit een bijzonder verhaal.

Jaren geleden ontving ik (Roy) mijn “Lucky Dollar”; een verrassend cadeau van een goede vriend. Hij liet mij kennis maken met een hele bijzondere traditie, die ik ook van harte met jullie deel.Hij vroeg mij of ik deze Dollar goed wilde bewaren tot de jaarwisseling. In het nieuwe jaar (direct na de jaarwisseling) moest ik deze Lucky Dollar in mijn portemonnee stoppen. Zo wenste hij mij een voorspoedige, gelukkige maar bovenal een gezonde toekomst toe!

De connectie tussen Blaak en de Lucky Dollar

In de wederopbouwperiode van Rotterdam na de 2e Wereldoorlog speelde het bankwezen een belangrijke rol. Op De Blaak kwamen bankgebouwen. Aan de gevel van de toenmalige Amsterdamse Bank werd een vrouwenfiguur bevestigd; met de naam DE WELVAART. De vrouw is het symbool voor de welvaart en houdt een vredesduif in haar hand. Aan haar voeten is een fries aangebracht met een zaaier, een smid, een ploeger en een steigerend paard. Deze symbolen symboliseren de voorspoed waar de bank- en het bedrijfsleven aan konden bijdragen na de wederopbouw. Wat de bijnaam van het beeld is? ‘het nakie van Blakie’ oftewel ‘JET’, als verkorte vorm van ‘BANK-BIL-JET’. Het beeld siert sinds 1979 de gevel van de ABN-AMRO bank aan de Coolsingel, waardoor de 2e bijnaam nog steeds van toepassing is.

Volg jij deze traditie ook?

Volg jij ook deze traditie dan komt, zo gaat de mythe, deze wens uit!

Nu heb je van mij, of een collega van Blaak, een Lucky Dollar ontvangen met de vraag deze na de jaarwisseling opnieuw in je portemonnee te stoppen! Zo wensen wij jou, en alle anderen met deze Lucky Dollar, een gelukkige, voorspoedige en bovenal gezonde (financiële) toekomst!

Werkt het? Goede vraag maar ik bewaar mijn Lucky Dollar, al vele jaren, heel zorgvuldig in mijn portemonnee. Geniet in ieder geval tijdens de komende jaren extra van elkaar en allen die je dierbaar zijn!

Nakie van Blakie Rotterdam

Een gezonde financiële toekomst met de Lucky Dollar van Blaak Administratie

bottom of page